Ingyen honlap

Egyre többen cég kínál az Interneten ingyen honlap szolgáltatást.

Szuper! Első látásra jónak tűnik az ingyen weboldal.  De gondolkodjunk csak el egy picit…

Miért is adna bárki Önnek ingyen valamit?  Semmi sincs ingyen! Vagy Ön tankolt már ingyen a benzinkúton?

Az ingyen honlap magyarázata az, hogy ebben az üzleti modellben ezek a honlapok valóban nem járnak konkrét kiadással, hiszen ténylegesen nem kell értük fizetni. DE! És itt jön ami nem mindegy!

Az elkészített honlapokra számtalan reklám kerül fel, ami akár az Ön konkurenciájáé is lehet! A honlappal Ön csak korlátozottan rendelkezik, így azt sem döntheti el, hogy milyen reklám kerüljön fel a weboldalra.

Tegyük fel, hogy az Ön cége műanyag nyílászárókkal foglalkozik. Ám amint oldalára kattintanak, megjelenik egy reklám az Ön legnagyobb konkurensének cégnevével. A vásárló dönthet úgy, hogy marad az Ön oldalán, de sajnos lehet, hogy ellátogat a másik cég oldalára. Ugye Ön sem szeretne azzal szembesülni, hogy a cége oldalára belépve, a vásárló mégis a konkurenciánál találja meg a problémáira a megoldást?

Tehát hiába “ingyenes” egy honlap, lehet, hogy Ön többet veszít vele, mint egy weboldal ára!

További  az ingyenes honlap hátránya, hogy  ugyanúgy, mint az ingyenes tárhelynek, illetve aldomainnek, hogy rontja a cég megítélését! Egy ingyenes szolgáltatás igénybevétele nem túl bizalomgerjesztő az érdeklődők számára. Nem fest jó képet a cégről, hiszen általában ilyenkor azt gondolják az emberek, hogy biztosan egy komolytalan cégről van szó, aki nem akar áldozni olyan kiadásokra, mint egy weboldal elkészítése – ami ma már nem terheli meg a cég kasszáját.

Ön mit tenne ebben az esetben? Valószínűleg felkeresne egy másik céget! Tegyen ellene, hogy vevői ne más céget válasszanak!

 

Itt az idő a cselekvésre! Ne várjon tovább!