5 tipp a megfelelő honlaphoz

Egy weboldallal ma már minden cégnek rendelkeznie kell – ez szinte már elvárás. Egy jól elkészített honlappal, Ön és vállalkozása számos előnyre tehet szert. A hangsúly pedig ebben az esetben a „JÓL” szón van – hiszen hiába készített honlapot cége számára, ha az inkább elriasztja, nem pedig marasztalja a látogatókat! Már pedig ebben az esetben a maradásra bírás az elsődleges szempont! Ezért is érdemes profi honlapkészítő szakembereket megbíznia! (Nincs még weboldala? Kérje honlapkészítő ajánlatunkat!)

Honlapkészítő - olcsó honlap, vagy egyedi honlap?

Nos nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogy mit is tehetünk annak érdekében, hogy honlapunk valóban előny legyen és ne hátrány!

 

1. honlapkészítő tipp: az első benyomás fontossága!

Amint valaki az Ön honlapjára kattint, már az első másodpercekben kialakul egy vélemény a látogatóban a honlapról, és ezáltal a cégéről is, hiszen párhuzamot lehet vonni a cég és a honlap megítélése között. Ezt az első benyomás.

Aztán ha nem tetszik a látogatónak, amit az Ön oldalán tapasztal, akkor máris bezárja, így Ön csak történelem lesz látogatója számára. Ezért kell nagy figyelmet fordítani arra, hogy milyen is legyen weboldala!

 

2. honlapkészítő tipp: felejtsük el az ingyenes szolgáltatásokat!

Számos lehetőséget találhat az interneten, ahol ingyenes honlapot, vagy tárhelyet kínálnak Önnek. Sőt létezik olyan honlapkészítő, aki azt mondja, hogy “összedobok valamit párezerért, aztán feldobjuk a freewebre”.

De vajon mennyire bizalomgerjesztő egy látogatói számára, ha spórolás céljából ilyen szolgáltatást választ? Érdemes a honlapkészítésre áldozni, és megfizetni egy honlapkészítő szakembert, hiszen ez ma már nem megterhelő. Így pedig elkerülhetjük azt, hogy kiszolgáltatottak legyünk az ingyenes szolgáltatónak, aki például bármikor megszüntetheti az általa kínált szolgáltatást és így kárba vész addigi munkánk.

 

3. honlapkészítő tipp: az ügyfél előnyére fókuszáljunk!

A legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy a vállalkozás által nyújtott termékek szolgáltatások helyett a cég bemutatását jelölik ki fő irányvonalnak.

Ismerősek azon weboldalak, melyek így kezdődnek?

  • “Üdvözöljük honlapunkon, kellemes böngészést kívánunk”
  • “Cégünk már 15 éve megbízható partnere a kis- és középvállalkozásoknak, és ilyen minősítésünk van, meg olyan tagságunk)

A látogatók nem ezt keresek, hanem a problémájukra a megoldást!

Természetes Ön dönthet úgy, hogy egy egyszerű bemutatkozó oldalt készíttet, de alapvetően ne erre helyezze a hangsúlyt. A cég bemutatására létre tudunk hozni egy külön menüpontot.

A lényeg, hogy keltsük fel a problématudatot a látogatóban, és győzzük meg arról, hogy igenis a mi termékeink és szolgáltatásaink a megoldás a problémára.

 

4. honlapkészítő tipp: ne legyen unalmasan laaaaassssssúúúúú weboldala!

Fordítson figyelmet arra, hogy a honlap gyors legyen és mindig elérhető. Senki nem foga arra várni, hogy végre betöltődjön weboldala! Hogy miért? Azért mert egy alapvetően gyors társadalomban élünk, gyors megoldásokat keresünk.

Egy lassú, vagy nem elérhető weboldallal pedig azt kockáztatja, hogy akár egy potenciális ügyfél a konkurencia oldalára fog kattintani. (Erre a tárhely kiválasztásakor a www.weboldalam.com honlapkészítő munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak.)

 

5. honlapkészítő tipp: kerülje weboldalán a zavaró dolgokat!

  • Kezdjük rögtön az idegesítő háttérzenével. Tegyük fel, hogy rákattint egy honlapra, ahol elindul a zene, Ön pedig csak keresi és keresi, hogy hol is lehetne kikapcsolni. Ha ez a kis ikon igen jól el van rejtve, akkor mit tesz? Bezárja az oldalt? Ez a legvalószínűbb. És abban is biztos lehet, hogy a látogatók az Ön oldaláról is elkattintanának, ha elkövetné ezt a hibát.
  • Legalább ennyire zavaróak a felesleges felugró ablakok, flash animációk vagy éppen reklámok. Ezek mind idegesítőek és csak azt kockáztatjuk velük, hogy az esetleges ügyfél a konkurencia oldalán fog kikötni.
  • Számláló a weboldalon – de minek? A látogatottság a tulajdonosra tartozik, nem pedig a látogatóra. Nem kell kitenni azt. Egyébként is, ha kevés, akkor degradálhatja az oldalt, ha meg túl sok, akkor felmerülhet a látogatóban, hogy manipulálták a számokat. A statisztika az oldal gazdájának kell, hogy információkat adjon.
  • Van weboldal (szerencsére egyre kevesebb) ahol óra, vagy névnap is megtalálható. Egy profi honlapkészítő egyszerűen nem csinál ilyet. Miért? Azért mert Ön nem a Pontos Idő Kft, vagy a Napi Névnap Bt. A weboldalt céllal csinálta, nem pedig azért, hogy a látogató ott vegye észre, hogy “hoppá holnap István nap van, máris megyek veszek neki valamit”. Nem?

Ha Ön honlapot készíttetne vagy éppen valamelyik fent említett dolog ismerős az Ön számára és változtatni szeretne honlapján, akkor bízza azt egy honlapkészítő szakemberre!

Csakis egy hozzáértő honlapkészítő tudja az Ön, illetve cége számára elkészíteni azt a weboldalt, mely mentes mindenféle felesleges dologtól és képes maradásra ösztönözni és bizalmat kelteni a látogatóban. Ha további kérdése van, vegye fel cégünkkel a kapcsolatot.

 

Lájkoljon a Facebook-on!