Domain regisztráció

Ha honlapot szeretnénk, akkor először is el kell döntenünk, hogy mi legyen a domain neve az oldalnak. Ez egyszerűen hangzik, pedig vannak buktatói.
Ha domain választásról van szó egy cég kapcsán, akkor adja magát a dolog, hogy a cégnév lesz a tökéletes választás. De ha így teszünk, akkor már el is követtük az első hibát! Miért? Egy cégnév nem feltétlenül utal arra, hogy mivel is foglalkozik az adott cég. Már pedig keresőoptimalizálás szempontjából ez igen lényegess.

Ha megfelelő domain nevet szeretnénk választani, akkor az mindenképpen utaljon arra, hogy mivel is foglalkozik cégünk. Legalább ennyire fontos, hogy legyen rövid és könnyen megjegyezhető, illetve ha lehetséges, felejtsük el a kötőjelet, mert sokkal nehezebb megjegyezni, mint a kötőjel nélküli formáját.

Domain regisztráció, .hu domain regisztráció, .com domain regisztráció

De most lássuk részletesebben!

Talán azt nem is kell mondanom, hogy miért is lényeges, hogy rövid legyen és mentes mindenféle különleges karaktertől – ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy könnyen megjegyezhető lesz, illetve kisebb az esélye az elgépelésnek.

A hangsúly inkább azon van, hogy a domain tartalmazza a tevékenységi körünket. Ahhoz, hogy oldalunk jó helyezést érjen el a keresők találati listáján, hangsúlyt kell fektetni a keresőoptimalizálásra. Igen, ez valóban csak akkor kezdődik el ténylegesen, amikor weboldalunk már elkészült, de már most tehetünk azért, hogy jó helyezést érjünk el a későbbiekben.

Válasszunk olyan domaint, ami tartalmazza kulcsszavainkat. Vegyünk egy példát! Esküvőszervezéssel foglalkozunk és cégünk neve a White Angel. Evidensnek gondoljuk, hogy akkor a domain név így fog kinézni: www.whiteangel.hu.

Mi ezzel a probléma? Ez a név nem árul el semmit arról, hogy mivel is foglalkozik cégünk. Ebben az esetben olyan nevet kell választanunk, mely tartalmaz olyan kulcsszavakat, mint pl. esküvő, esküvőszervezés, stb.

Természetesen mielőtt döntünk ellenőriznünk kell, hogy foglalt-e már a domain. Tehát szánjunk kellő időt, erre a látszólag egyszerű feladatra, hogy később ne érjenek meglepetések!

 

Itt az idő a cselekvésre! Ne várjon tovább!