Internetes lehetőségek – a blogírás

Elmúlt Vízkereszt és ezzel lezárulnak az ünnepek. Leszedjük a díszeket, búcsút intünk a karácsonyfának és visszarázódunk a megszokott hétköznapokba. Az ünnepek és a szabadságok után ismét kinyitnak a boltok, beindulnak a cégek – elkezdődik egy újabb munkaév.

Biztosan Ön is végiggondolta már, hogy mik azok a célok, amik megvalósításra várnak, vagy melyek azok az új lehetőségek, melyeket érdemes kihasználni.

Előző bejegyzésünkben már említettük az internet adta lehetőségek kihasználását. Most nézzük meg közelebbről, hogy milyen módon tudjuk ezeket a legszélesebb körben kamatoztatni. Kezdjük rögtön az egyik legalapvetőbbel, a blogírással.

A blog népszerűsége még ma is töretlen, így számos blogolóval találkozhatunk az interneten. De vajon miért? Mi az, ami miatt ennyien fantáziát látnak a blog vezetésében?

honlapkészítő blog

 

Internetes naplót bárki írhat. Több okból kezdhetünk bele a blogírásba, így több típusú blogról beszélhetünk. Van, aki csupán azért fog bele, mert szeretné megosztani életének fontos vagy éppen vicces pillanatait, esetleg ilyen módon új ismeretségekre akar szert tenni, stb. És vannak azok, akik szakmai blogot szeretnének indítani.

Bármilyen blogról is legyen szó, a blog célja és olvasói köre teljesen más, viszont egy dolog megegyezik – aki blogírásba kezd, annak bizonyos időközönként rá kell fordítani a kellő időt egy új bejegyzés megírására, hiszen egy blogtól elvárható, hogy – ha nem is naponta, de legalább 1-2 hetente frissüljön.

Egy szakmai blog lehetőséget ad arra, hogy hasznos tippekkel, tanácsokkal lássuk el általa az olvasókat. Mivel Ön egy szakember a saját területén, ezért egy blog által valós segítséget tud nyújtani másoknak. De mire is gondolunk pontosan? Ha például Ön kozmetikusként tevékenykedik, akkor érdemes lehet az éppen aktuális ünnephez, évszakhoz, időjáráshoz, stb. igazodva tanácsokkal ellátni az olvasókat, akár a bőrápolásról vagy éppen a sminkelésről. Ha Ön esetleg az építőiparban dolgozik, akkor azokhoz az emberekhez tud szólni, akik éppen házépítésen vagy akár felújításon, bővítésen gondolkoznak.

Tehát egy szakmai blog mindenképpen hasznos, hiszen saját tudásunkat és tapasztalatainkat tudjuk megosztani másokkal, akik érdeklődnek az adott terület iránt. Viszont hangsúlyoznunk kell, hogy csak akkor van értelme egy internetes napló elkezdésének, ha időközönként valóban tudunk vele foglalkozni, és egy színvonalas és tartalmas bejegyzést tudunk megosztani az olvasókkal.

Következő cikkünkben elolvashatja, vajon mit is kell tennie, ha internetes naplóba szeretne kezdeni, milyen technikai lépései vannak a blogírásnak.

 

Lájkoljon a Facebook-on!