Mit bír el egy e-mail? Hol az etikusság határa?

Bármilyen terméket vagy szolgáltatást is kínálunk, az egyik legfontosabb dolog, a megfelelő reklámkampány lefolytatása, hiszen csak ez garantálhatja cégünk sikerességét. A reklám „hadjáratnak” igen sok fajtáját ismerjük – AdWords hirdetések, Facebook, e-mail, szórólapok, TV és rádiós reklámok.

TV reklám vs online marketing

 

Mindenki maga dönti el, hogy milyen eszközöket választ, hogy vásárlásra ösztönözze a potenciális ügyfeleket. De vajon hol van a határ az emberek meggyőzésében?

Azt szokták mondani, hogy gyerekkel, kisállattal vagy egy csinos nővel bármit el lehet adni. Ezzel talán vitatkozni sem lehet, hiszen számos sikeres termék vagy szolgáltatás reklámjában tűnnek fel ezek a szereplők.

Viszont a világ változik, és ez már úgy látszik, kevésnek bizonyul. Mivel egyre nagyobb a verseny és a cégek egyre jobban küzdenek azért, hogy meggyőzzék az embereket arról, hogy az Ő termékeik, illetve szolgáltatásaik a legjobbak, így egyre keményebb és szemtelenebb reklámkampányt folytatnak. Valószínűleg ez az oka annak is, hogy néha pont az ellenkező hatást érik el egy-egy reklámmal, mint amit eredetileg szerettek volna.

Egyes cégek már olyannyira elkeseredetten próbálnak meg “túladni” termékükön, hogy semmitől sem riadnak vissza.


A tegnapi nap az alábbi levelet kaptam:

Sajnálattal tudatjuk mindazokkal, akik
tisztelték és szerették, hogy ifj. Szamosi Pál
2013.02.12.-én autóbalesetben elhunyt.

A temetéséről a későbbiekben tájékoztatjuk a
rokonokat, ismerősöket.

A mély gyász pillanataiban is kötelességemnek
érzem, hogy figyelmeztessek mindenkit: bárkivel
előfordulhat hasonló tragédia, amely pedig
megelőzhető lenne. Szeretett férjem munka után,
álmosan indult haza, és elaludt vezetés közben.

Hihetetlen, de néhány héttel ezelőtt megéreztem
a bajt: az alábbi oldalt találtam az interneten,
és kértem őt, hogy vegyünk egy ilyen készüléket,
amely pont az elalvásos baleseteket előzi meg,
nem hagyja elaludni a sofőrt, de ő sokallta az
árát.

http://www.********.com (Cím törölve – a szerk.)

Istenem, ha akkor hallgat rám, még mindig élne…

Együttérzéseteket megköszönve, üdvözlettel
Erika


Na ezért ez már sok!
Megmondom őszintén, én nem kaptam kedvet, hogy ettől a cégtől vásároljak, bár a termék attól még lehet jó.

-
Hol hibáztak?

  1. Kéretlen reklámüzenetek. Nem küldünk SPAM-et semmilyen körülmények között. Helyette mutassuk be a terméket széles körben és ébresszük fel az emberek problématudatát.
  2. Weboldal felépítése, tartalma. Az oldal sokkoló tartalommal van tele, nem szép, és nincs pl. egy termékbemutató videó.
  3. Kapcsolattartó hiánya. Csak egy rendelési form és egyetlenegy e-mail cím található a weboldalon. Sehol egy cégnév, egy arc, egy telefonszám.

.

Hogyan hozzunk létre olyan reklámkampányt, mellyel biztosan elérjük célunkat?

  • Először is, nagyon fontos eldöntenünk, hogy mit is szeretnénk elérni a reklámmal – nem mindegy ugyanis, hogy csupán egy tájékoztató vagy éppen egy meggyőző reklámról van szó.
  • A másik elengedhetetlen dolog, hogy tisztában legyünk azzal, hogy ki is a célcsoport, akit meg szeretnénk szólítani.
  • És természetesen az sem mindegy, hogy milyen üzenettel ruházzuk fel az adott reklámot – hogy mit is fog közvetíteni a célközönség felé.
  • Ha Ön reklámkampányt szeretne indítani, próbáljon olyan reklámot kitalálni, mely eltér a konkurenciáétól, vagyis legyen eredeti (a jó ízlés határain belül).
  • Törekedjen arra, hogy érthető legyen, fantáziadús, és valóban a megfelelő embereket szólítsa meg – minél nagyobb hatással.
  • Kerülje a túlzásokat, az átlátszó ígéreteket, melyeken átlátnak a vásárlójelöltek, illetve a hamis vásárlóvéleményeket.

.

Sokat nyerhet, de akár sokat is bukhat egy reklámon, ha az nem megfelelő módon lett elkészítve. Éppen ezért a legjobb, ha olyan szakemberekre bízza a reklámkampányt, akiktől valóban hozzáértő segítséget kaphat, hogy üzletét sikerre vigye!

Cégünk nem csak honlapkészítésben áll rendelkezésére, hanem abban, hogyan tegye meg a siker felé vezető úton a következő lépést! Hiszen egy weboldal még csak az első lépcsőfok… megfelelő marketing stratégia nélkül mit sem ér!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje árajánlatunkat minél hamarabb!

 

Lájkoljon a Facebook-on!


Honlapkészítő Blog

A megfelelő domain név kiválasztása

Miután megvan a megfelelő honlapkészítő, ismét fontos döntést kell meghoznunk – el kell döntenünk, hogy milyen címen lesz megtalálható oldalunk, vagyis domain nevet kell választanunk (www.valami.hu). Természetesen egy megfelelő  szakembereink ebben is segítséget tud nyújtani Önnek, hiszen ez is a

Mit bír el egy e-mail? Hol az etikusság határa?

Bármilyen terméket vagy szolgáltatást is kínálunk, az egyik legfontosabb dolog, a megfelelő reklámkampány lefolytatása, hiszen csak ez garantálhatja cégünk sikerességét. A reklám „hadjáratnak” igen sok fajtáját ismerjük – AdWords hirdetések, Facebook, e-mail, szórólapok, TV és rádiós reklámok.   Mindenki maga dönti el,

Valentin nap – egy kicsit másként

Pár nap és elérkezik február 14-e, a Valentin nap. Általában már hetekkel a szerelmesek ünnepe előtt elkezd mindenki azon gondolkodni, hogy mivel is lephetné meg párját. Szóba jöhetnek a már sablonos ajándékok, amelyek ugyan szépek, kedvesek, de csak dekoratív célokat szolgálnak

5 tipp a megfelelő honlaphoz

Egy weboldallal ma már minden cégnek rendelkeznie kell – ez szinte már elvárás. Egy jól elkészített honlappal, Ön és vállalkozása számos előnyre tehet szert. A hangsúly pedig ebben az esetben a „JÓL” szón van – hiszen hiába készített honlapot cége