Domain regisztráció

Ha honlapot szeretnénk, akkor először is el kell döntenünk, hogy mi legyen a domain neve az oldalnak. Ez egyszerűen hangzik, pedig vannak buktatói.
Ha domain választásról van szó egy cég kapcsán, akkor adja magát a dolog, hogy a cégnév lesz a tökéletes választás. De ha így teszünk, akkor már el is követtük az első hibát! Miért? Egy cégnév nem feltétlenül utal arra, hogy mivel is foglalkozik az adott cég. Már pedig keresőoptimalizálás szempontjából ez igen lényegess.

Ha megfelelő domain nevet szeretnénk választani, akkor az mindenképpen utaljon arra, hogy mivel is foglalkozik cégünk. Legalább ennyire fontos, hogy legyen rövid és könnyen megjegyezhető, illetve ha lehetséges, felejtsük el a kötőjelet, mert sokkal nehezebb megjegyezni, mint a kötőjel nélküli formáját.

Domain regisztráció, .hu domain regisztráció, .com domain regisztráció

De most lássuk részletesebben!

Talán azt nem is kell mondanom, hogy miért is lényeges, hogy rövid legyen és mentes mindenféle különleges karaktertől – ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy könnyen megjegyezhető lesz, illetve kisebb az esélye az elgépelésnek.

A hangsúly inkább azon van, hogy a domain tartalmazza a tevékenységi körünket. Ahhoz, hogy oldalunk jó helyezést érjen el a keresők találati listáján, hangsúlyt kell fektetni a keresőoptimalizálásra. Igen, ez valóban csak akkor kezdődik el ténylegesen, amikor weboldalunk már elkészült, de már most tehetünk azért, hogy jó helyezést érjünk el a későbbiekben.

Válasszunk olyan domaint, ami tartalmazza kulcsszavainkat. Vegyünk egy példát! Esküvőszervezéssel foglalkozunk és cégünk neve a White Angel. Evidensnek gondoljuk, hogy akkor a domain név így fog kinézni: www.whiteangel.hu.

Mi ezzel a probléma? Ez a név nem árul el semmit arról, hogy mivel is foglalkozik cégünk. Ebben az esetben olyan nevet kell választanunk, mely tartalmaz olyan kulcsszavakat, mint pl. esküvő, esküvőszervezés, stb.

Természetesen mielőtt döntünk ellenőriznünk kell, hogy foglalt-e már a domain. Tehát szánjunk kellő időt, erre a látszólag egyszerű feladatra, hogy később ne érjenek meglepetések!

 

Itt az idő a cselekvésre! Ne várjon tovább!

 

További információt szeretne?

Töltse le “Tanácsok Honlapkészítéshez” című ingyenes tanulmányunkat!
Nincs regisztráció, nem kell megadnia e-mail címét, csupán kattintson a képre!

 

letöltés…


Honlapkészítő Blog

A megfelelő domain név kiválasztása

Miután megvan a megfelelő honlapkészítő, ismét fontos döntést kell meghoznunk – el kell döntenünk, hogy milyen címen lesz megtalálható oldalunk, vagyis domain nevet kell választanunk (www.valami.hu). Természetesen egy megfelelő  szakembereink ebben is segítséget tud nyújtani Önnek, hiszen ez is a

Mit bír el egy e-mail? Hol az etikusság határa?

Bármilyen terméket vagy szolgáltatást is kínálunk, az egyik legfontosabb dolog, a megfelelő reklámkampány lefolytatása, hiszen csak ez garantálhatja cégünk sikerességét. A reklám „hadjáratnak” igen sok fajtáját ismerjük – AdWords hirdetések, Facebook, e-mail, szórólapok, TV és rádiós reklámok.   Mindenki maga dönti el,

Valentin nap – egy kicsit másként

Pár nap és elérkezik február 14-e, a Valentin nap. Általában már hetekkel a szerelmesek ünnepe előtt elkezd mindenki azon gondolkodni, hogy mivel is lephetné meg párját. Szóba jöhetnek a már sablonos ajándékok, amelyek ugyan szépek, kedvesek, de csak dekoratív célokat szolgálnak

5 tipp a megfelelő honlaphoz

Egy weboldallal ma már minden cégnek rendelkeznie kell – ez szinte már elvárás. Egy jól elkészített honlappal, Ön és vállalkozása számos előnyre tehet szert. A hangsúly pedig ebben az esetben a „JÓL” szón van – hiszen hiába készített honlapot cége