A megfelelő domain név kiválasztása

Miután megvan a megfelelő honlapkészítő, ismét fontos döntést kell meghoznunk – el kell döntenünk, hogy milyen címen lesz megtalálható oldalunk, vagyis domain nevet kell választanunk (www.valami.hu). Természetesen egy megfelelő  szakembereink ebben is segítséget tud nyújtani Önnek, hiszen ez is a honlapkészítés szerves részét képezi.

Most biztosan elgondolkozott azon, hogy miért is fontos ennyire átgondolni a domain név kiválasztását. Először is, biztosan Önnek is van néhány ötlete, ami elég kézenfekvő lenne. Igen ám, de sajnos a legtöbb alternatíva már megfordult más fejében is, és előfordulhat, hogy már évek óta használnak egy Ön által kiválasztott domaint (például, ha Ön pizza készítéssel foglalkozik és szeretne házhoz szállítani, akkor megfordulhat a fejében, hogy pizza.hu vagy akár a pizzakiszallitas.hu – van egy rossz hírem, ezek már foglaltak). Ilyenkor egyszerűen időt kell szakítani arra, hogy új lehetőségeket talál, ellenőrzi, hogy már foglalt-e az adott domain (http://www.domain.hu), ha nem, akkor pedig érdemes azonnal lefoglalni.

Hogyan válasszunk jó domain nevet

De hogyan is válasszunk megfelelően domain nevet? Most adunk néhány tanácsot!

A domain legyen mindig rövid és egyszerű, amit könnyen meg lehet jegyezni, ami nem ad okot a félreértésre (elgépelésre).

Kötőjelet és számokat csak akkor alkalmazzunk, ha nagyon szükségét érezzük. Ezeknél nagy az esély az elírásra. Ha például azt választjuk domain névnek, hogy www.asztalos-debrecen.hu, akkor előfordulhat, hogy egy leendő ügyfél úgy értelmezi, hogy www.asztalosdebrecen.hu. Ezzel pedig azt kockáztatjuk, hogy a konkurencia oldalán találja magát – és talán ott is marad.

Ha mégis olyan domaint választunk, aminél nagy az esély az elgépelésre, akkor foglaljuk le az elgépelt változatot is. Így biztosak lehetünk benne, hogy a mi oldalunkra kattint ügyfelünk.

Ha lehet, már a domain nevében is alkalmazzunk a cég termékeire, szolgáltatásaira utaló kulcsszavakat. A kulcsszavaknak a keresőoptimalizálásban van szerepük, vagyis hogy minél jobb helyen szerepeljen az oldal a Google találati listájában. Ha az Ön cége például ajándéktárgyakkal foglalkozik, akkor érdemes lehet az ajándék szónak szerepelnie a domainben.

Egy megfelelően kiválasztott domain tehát értéket képvisel, ezért át kell gondolnunk a lehetőségeket, mielőtt letesszük voksunkat valamelyik domain név mellett.

Manapság egy domain regisztráció nem jelent nagy kiadást, éves szinten néhány ezres költséget jelent. Azonban érdemes odafigyelni arra, hogy a honlapkészítő cég plusz költségként jelöli-e meg a domain regisztrációt, vagyis a kínált szolgáltatás már tartalmazza a domain árát. Mi segítünk Önnek abban is, hogy a legjobb és leghatékonyabb domain nevet válassza ki honlapja számára!

 

És egy kis érdekesség! Általában csupán pár ezer forint költséggel jár egy domain lefoglalása, de azért akadnak kivételek!

 

Íme 2012 legdrágább domain nevei!

  1. Investing.com – $2,450,000
  2. PersonalLoans.com – $1,000,000
  3. Silver.com – $875,000
  4. FreeWebsite.com – $500,000
  5. WebHosting.co.uk – $500,000
  6. Challenge.com – $500,000
  7. Jackpot.com – $500,000
  8. GiftBasket.com – $350,000
  9. VI.com – $325,000
  10. BJ.com – $325,000

(Forrás: DomainAbc)

Ezek fényében nem is tűnik olyan drágának egy Ön által választott domain regisztrációja, nem igaz?

 

Lájkoljon a Facebook-on!


Honlapkészítő Blog

A megfelelő domain név kiválasztása

Miután megvan a megfelelő honlapkészítő, ismét fontos döntést kell meghoznunk – el kell döntenünk, hogy milyen címen lesz megtalálható oldalunk, vagyis domain nevet kell választanunk (www.valami.hu). Természetesen egy megfelelő  szakembereink ebben is segítséget tud nyújtani Önnek, hiszen ez is a

Mit bír el egy e-mail? Hol az etikusság határa?

Bármilyen terméket vagy szolgáltatást is kínálunk, az egyik legfontosabb dolog, a megfelelő reklámkampány lefolytatása, hiszen csak ez garantálhatja cégünk sikerességét. A reklám „hadjáratnak” igen sok fajtáját ismerjük – AdWords hirdetések, Facebook, e-mail, szórólapok, TV és rádiós reklámok.   Mindenki maga dönti el,

Valentin nap – egy kicsit másként

Pár nap és elérkezik február 14-e, a Valentin nap. Általában már hetekkel a szerelmesek ünnepe előtt elkezd mindenki azon gondolkodni, hogy mivel is lephetné meg párját. Szóba jöhetnek a már sablonos ajándékok, amelyek ugyan szépek, kedvesek, de csak dekoratív célokat szolgálnak

5 tipp a megfelelő honlaphoz

Egy weboldallal ma már minden cégnek rendelkeznie kell – ez szinte már elvárás. Egy jól elkészített honlappal, Ön és vállalkozása számos előnyre tehet szert. A hangsúly pedig ebben az esetben a „JÓL” szón van – hiszen hiába készített honlapot cége